Др Зорана Ђинђића 10, (Градски дом), 34000 Крагуjевац
svetkg2017@gmail.com

Презентација књиге Елене Андрееве „Потомци Мајре“ у Крагујевцу

Презентација књиге Елене Андрееве „Потомци Мајре“ у Крагујевцу

9. септембра 2021. године у Библиотеци „Вук Караџић“ у Крагујевцу одржана је презентација књиге Елене Андрееве „Потомци Мајре“. Ово је за нас посебан догађај – прво представљање књиге на руском језику у Руској библиотеци!

Елена је на презентацији испричала причу о настанку књиге, о смешним и тужним причама о животу кућних љубимаца сакупљеним у њој. Речено је много занимљивих ствари о односу човека и животиња, о томе како разумети и поштовати природу животиња, о могућности пажљиво их пратити.

Аутор се у својим причама и запажањима ослања на своје дугогодишње искуство као професионалног водича паса и власника одгајивачнице холандских овчара „Aeneous Istros“ (што у преводу са старогрчког значи „Плави Дунав“). Приказани су занимљиви видео записи о обуци и способностима паса.

Састанак је изазвао велико интересовање присутних, који су постављали многа питања и причали занимљиве приче из живота својих љубимаца. Посебно активна осмогодишња гошћа, Ксенија Маричић, испричала је неколико прича на руском о својим четвороножним пријатељима, а Славимир Зеленкапић, члан Заједнице писаца у Крагујевцу, изразио је мишљење да књигу треба превести на српски.

Топла атмосфера састанка расположила је госте за угодну комуникацију, посластице и фотографије за успомену.

Сви гости су на поклон добили књигу коју је аутор потписала, а деца – странице за бојање из руских бајки са цртежима животиња.

Руска библиотека у граду Крагујевцу допунила је своју збирку књига на руском језику! Сигурни смо да ће ово постати добра традиција!

Презентација је одржана на руском и српском језику, захваљујући преводу на српски језик – Викторији Лихач.

Захвални смо на помоћи и учешћу у догађају партнера УСПР „Свет“ – Народне библиотеке „Вук Караџић“ и огранку у Старој колонији у Крагујевцу.

Организатори:

?Удружење сународника и пријатеља Русије „СВЕТ“ Крагујевац

? Народна библиотека „Вук Караџић“, огранак у Старој колонији у Крагујевцу.

Фото извор: Наталија Завирохина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RS