Др Зорана Джинджича 10 (Гор. управление), 34000 Крагуевац
svetkg2017@gmail.com

Концерт „У Славу Хероја“ у свечаној сали Прве Крагујевачке Гимназије.

Концерт „У Славу Хероја“ у свечаној сали Прве Крагујевачке Гимназије.

Веома је важно знати да наслеђе Великог отаџбинског рата нису само хронике и мемоари, већ и уметничка дела – песме које су инспирисале и подржале борбени дух наших војника у биткама против фашизма.

Идеју о организовању концерта преузела је музичка школа „Др Милоје Милојевић“, придружили су се Књажевско-српски театар и Прва гимназија. Свечано отворила концерт представница Градске управе Крагујевца Гордана Дамњановић.

Као резултат узајамног стваралаштва представљено је веома дирљиво позоришно музичко вече, где су талентовани уметници Ксенија Миленковић, Александра Димић, Татјана Милован, Рина Рид, Наталија Петровић, Лука Симић, Богдан Павловић, стиховима и песмама, водиле публику кроз читав рат – од тренутка објављивања, кроз патњу, растанак, очекивање и губитак до Велике Победе.

Захваљујући Хуманитарном радију Крагујевац, Центру за рехабилитацију одраслих „Пчелице“ и Међународном центру „Меморијал“, концерт је емитован уживо на социјалним мрежама. Тако познате свима, тако блиске срцу речи песама: „Каћуша“, „Црнопураста Молдавка“, „Плава марама“ и друге, могла је да чује не само публика у сали, већ и сви који су желели да поделе овај празник са руском дијаспором у Крагујевцу.

Уз подршку нашег Удружења, организован је и онлајн концерт у граду Аранђеловцу. Координатор поворке „Бесмртни пук“ у овом граду Јелена Адамовић, заједно са музичком школом „Петар Илић“ назвала концерт једноставно, али свима разумљиво – „Дан Победе“.

Снимак концерта можете погледати овде:

https://www.youtube.com/watch?v=XN0v_e38OrY

Фотограф: Ирина Маркович

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RU