Др Зорана Ђинђића 10, (Градски дом), 34000 Крагуjевац
svetkg2017@gmail.com

Учешће у пројекту „Русија је моја земља“

Учешће у пројекту „Русија је моја земља“

Догађаји који се одржавају директно на Дан Победе само део огромног образовног рада које наше Удружење изводи у Србији и иностранству.

Тако је уочи овог Великог дана у Првој техничкој школи града Крагујевца одржана презентација ауторског пројекта краткометражних филмова Викторије Ото, члана Стручног савета за културу парламента младих у оквиру Државне думе Руске Федерације под називом „Русија је моја земља“.

Један од филмова пројекта – „75. годишњица Победе“ приказао је историјски допринос совјетског народа Великој победи над фашизмом, говорио о значају очувања историје, о „Путу сећања“ и Главној цркви Руских оружаних снага, а такође је показао пример односа младе генерације Русије према историји своје земље, јер је филм сниман уз учешће студената московских универзитета.

Након беседе са учесницима презентације, забележена је потреба за културним и образовним филмовима овог пројекта, који би упознали не само српски народ са историјом и културним наслеђем Русије, већ и младу генерацију руских сународника. Учешће у таквим пројектима омогућава вам проширивање знања, скретање пажње на проучавање руског језика и очување идентитета руских сународника у иностранству.

Погледајте филм „75.годишњица Победе“ аутора Викторији Отто

Фото: Ирина Марковић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RS